Na Tajvanu napravili e-papir

Bez autora
Aug 09 2011

“i2R e-Paper” je papir, ali ne običan. Ovaj proizvod koristi termalni štampač, onaj koji nam je poznat sa faksova. Kada vam poruka više nije potrebna, ona se briše sa papira pritiskom odgovarajućeg dugmeta. Papir briši-piši može da se koristi 260 puta.Naučnici sa Tajvana koji su napravili i2R e-Paper kažu da je ovo idealna zamena za znakove na papiru i postere koji se prave u milionima kopija širom sveta. Format A4 ovog papira koji se na Tajvanu već proizvodi, košta oko dva američka dolara.

Na Tajvanu napravili e-papir“i2R e-Paper” je papir, ali ne običan.

Ovaj proizvod koristi termalni štampač, onaj koji nam je poznat sa faksova. Kada vam poruka više nije potrebna, ona se briše sa papira pritiskom odgovarajućeg dugmeta.

Papir briši-piši može da se koristi 260 puta. Naučnici sa Tajvana koji su napravili i2R e-Paper kažu da je ovo idealna zamena za znakove na papiru i postere koji se prave u milionima kopija širom sveta.

Format A4 ovog papira koji se na Tajvanu već proizvodi, košta oko dva američka dolara. Tvorci se nadaju da će e-papir postati dostupan širom sveta za dve godine i ističu da je njihov izum veoma značajan i zbog zaštite okoline.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik